Graven naar warm water...
Door: Het www.waarbenjij.nu webteam
Blijf op de hoogte en volg Mira
04 Februari 2006 | Nieuw Zeeland, Wellington
Wouw, wat vliegt de tijd. Nog een paar dagen te gaan en dan zijn ook de twee maanden Nieuw zeeland weer voorbij.
De laatste paar dagen hebben we doorgebracht in de Coromandel. Een prachtig gebied in het noordoosten van het noorder eiland. Er is hier een strand waar je je eigen hot spa pool kan graven. Het heet hier dan ook: "Hot water beach". Hoe orgineel kan een mens zijn!!!
Iedereen die naar dit strand gaat neemt niet alleen zijn zwembroek mee. Nee, bij deze stranduitrusting hoort ook een schep. En dan niet zo'n klein baby schepje, nee een schep voor volwassenen. echt iedereen heeft hier naast zijn zonnebrand een schep in het zand staan.
Zelfs alle motels, hotels en camping in de buurt verhuren scheppen aan de "gravers". Hierdoor hoef je er tenminste geen 1 te kopen en deze de rest van je vakantie in je backpack mee te slepen.
Twee uur voor en twee uur na low tide kan het scheppen beginnen. Uiteraard deden wij ook mee aan dit hele spelletje en Rich had al snel een buddy uit Nieuw Zeeland gevonden. Hij wist precies waar je moest graven voor een goede water temperatuur. Op sommige plekken is de watertemperatuur namelijk 64 graden!!!
Enfin, dan zie je dus iedereen graven. De 1 graaft een gat op een plek waar het water dezelfde temperatuur heeft als het zeewater. De ander graaft weer een gat op een plek waar de temperatuur zo heet is dat je letterlijk met de blaren op je voeten rond loopt. Andere bouwen complete dijken om hun spa pool heen, zodat eventuele inkomende hoge golven geweerd worden. Natuurlijk was dit weer een idee van Rich. Een echte Nederlander van binnen en buiten.
Anyway... Het resultaat was verbluffend. een hotpool voor 4 personen met een perfecte temperatuur, die klaar was voordat de tide weer binnen kwam...
Heel veel liefs weer vanuit de laatste dagen Nieuw Zeeland!!!!
Hihaaaaa... Op naar Fiji!!!!
04 Februari 2006 - 23:36
Carol:
Zooooo, tof zeg!!! Zal m'n badschuim meenemen als ik daar ook ooit kom!
De tijd gaat bizar snel ja, niet erg hier in Nederland, want ik verlang heeeeeeeeel erg naar de zomer! En ik heb al begrepen dat ik niet de enige ben ;-) Ik zou zeggen geniet vooral van de laatste loodjes, die in jullie geval alles behalve zwaar zullen zijn!
Dikke kussen
Caroline -
05 Februari 2006 - 10:32
Nico / Gre:
Hallo Mira/Richard en Bram,
Net weer terug van een warme vakantie jullie reisverslagen en foto's bekeken. Als ik dan over mijn comp.scherm naar die grijze koude lucht kijk krijg ik gelijk weer de kriebels.
Wat een paradijselijk land is het daar zeg en dan de plaatjes.We hebben echt genoten van de "Hot water Beatch"en vulkanische gebieden. En wat wordt Bram al weer een kereltje.
Voor julie minder plezierig denk ik, maar wij zien er naar uit julie weer eens in levende lijve te zien en te horen.
Richard van hieruir alvast gefeliciteerd en een hele fijne dag vrijdag.
Julie maar weer het allerbeste blijf voorzichtig en gauw tot ziens.
Gre / Nico -
05 Februari 2006 - 14:45
Joyce:
Echt super tof!!! Ik wou dat ik lekker op het strand in het warme water kon gaan zitten. Denk niet dat hem dat gaat worden!! Maar dat geeft niet ik geniet iedere keer van jullie verhalen.
Dikke kus Joyce!!! -
06 Februari 2006 - 10:58
Ina:
Het Elysium is er niks bij. Heerlijk zeg. Voortaan dat dan maar doen. Ik kijk erg uit naar de volgende maand. Mier, dan gaan we lekker dingen drinken, muziek draaien en zeg maar alvast tegen Rich dat je dan blijft slapen. Geniet er nog heel veel van, want het is zo weer voorbij. Lieve groetjes Ien -
07 Februari 2006 - 11:59
Kris En Fer:
Ziet er echt goed uit, ben echt benieuwd als Australie en Nieuw Zeeland al zo mooi zijn, hoe het eruit ziet op de Fiji eilanden. We zullen het snel genoeg zien denk ik. Heel veel liefs uit Den Haag van ons en geniet er lekker van... -
07 Februari 2006 - 22:27
Jan/rien:
hallo vakantiegangers,
alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag neem er maar van ons, nog een paar weekjes en het is weer gebeurd. nog heel veel plezier daar in het prachtige land, groetjes en tot ziens. jan/rien -
07 Februari 2006 - 23:55
Daan En MARCEL:
MIERTJE, RICH EN BRAM!!!!!!!!!
Kanjers, Mega mega bedankt voor jullie kaart.
Echt zo gaaf. Was al tijdje niet online en heb jullie berichten dus eventjes gemist. Maar, ben weer helemaal blij.
Wanneer komen jullie weer richting het koude kikkerland. Want je begrijpt natuurlijk wel dat er dan een feestje gevierd gaat worden.
En mochten jullie dan nog geen woonruimte hebben, kan je altijd bij mij terrecht want dat staat misschien binnenkort leeg. Als je begrijpt wat ik bedoel!!
Maar kanjer, kan ik je niet op een toestel ergens bellen ofzo... Moet je eigenlijk ff spreken, heb je ZOVEEL TE VERTELLEN!!!
Kanjer, het gaat jullie weer goed, heel heel veel plezier en smacht er naar jullie weer te mogen begroeten.
Dikke kus van ONS!! -
08 Februari 2006 - 09:39
Ton En Nel:
Hoi Richard Mira Bram
gefeliciteerd alvast met je verjaardag hoog in de lucht Rich nog bedankt voor jullie kaart wij genieten vol op van jullie belevennissen nou de groeten van ons en geniet nog maar lekker kusje voor bram -
09 Februari 2006 - 15:05
Karin Wim Jack En Sam:
Ha Rich Mier en Bram
Wat een mooie foto's maken jullie toch,wel paradijs daar. Richard,gefeliciteerd met je verjaardag daar boven in de lucht en op Fiji. Verder veel plezier en geniet ervan. Nog bedankt voor jullie mooie kaart. Groetjes uit Maasland -
09 Februari 2006 - 15:57
Anneke En Joop Smits Schouten:
Donderdag de 9e voor ons, vrijdag de 10e voor jullie.
RICHARD VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE 32e VERJAARDAG. Mira van harte gefeliciteerd met Richard en Bram van harte gefeliciteerd met je papa. Jullie gaan nu onderweg naar de Fiji-eilanden, nog lekker 10 dagen genieten op zo'n bounty-eiland. Maak er een leuke dag van en wij nemen er een glaasje op en spreken jullie nog.
Groetjes
Pa en Ma -
10 Februari 2006 - 09:22
Marcel, Jane +kids:
Richard van HARTE GEFELICITEERD met je verjaardag!!!! Rot voor je zeg... het moeten vieren op Fiji hahaha!!Wij nemen er hier wel een slok (of wat)op. Knuffel voor Mira en Bram. Geniet nog ff he. Tot snel en dan kleppen we elkaar weer helemaal bij. -
10 Februari 2006 - 14:55
Hansje:
He Rich,
Onwijs gefeliciteerd vanuit een wat koud en winderig Rijswijk, maak er met Mier en Bram een knallend feest van daar in dat verre paradijs, ook een dikke kus van Annie voor jullie alledrie.
CIAO!
Hansje. -
11 Februari 2006 - 16:07
Marjke:
hee luitjes!
Mira ik wil je terugmailen maar onze comp. is gecrached en nu heb ik je email niet meer.. stuur me nog ff een mailtje!
Hier alles goed, morgen vieren we noa's verjaardag!
Tot snel, geniet ook een btje voor ons op Fiji, maak je een foto voor tijs van het surfen daar?
X tijs, rijk, noa en liam -
11 Februari 2006 - 20:26
Ronald:
Hey Ries,
Dagje te laat om je te feliciteren maar, ..., van harte gefeliciteerd man!. Jullie zijn goed bezig. Wat is die Bram een leuke gozer aan het worden zeg! Ik kijk er naar uit om jullie weer te zien. Jullie hebben hier niet veel gemist, behalve sneeuw, ijs, regen en nog meer narigheid. Doe rustig aan! Snuif nog meer zon en warmte op, tot ziens...,
groeten, Ronald -
14 Februari 2006 - 16:40
Bianc:
Hey lieeeffies nog heel erg gefeliciteerd (beter laat dan nooit) met Rich zijn geboortedag. Ik hoop dat het waanzinnig was! Tevens hoop ik dat van Fiji, lijkt me echt 1 van de mooiste plekken op aard! Ik weet niet of jullie daar nog lekker zitten op deze fantastische Valentijn, er lijkt me geen mindere locatie dan dat om elkaar NOGMAALS de liefde te verklaren, hahaha. Nou schatten, dikke pakkerts en jammer dat ik je niet heb kunnen spreken Miertje!!!! Komt goed! Doooeeeeiiiiiii