Manier van leven
Door: Het www.waarbenjij.nu webteam
Blijf op de hoogte en volg Mira
25 Januari 2006 | Nieuw Zeeland, Wellington
Nieuw Zeeland... Net 1 groot vakantieparadijs en pretpark tegelijk. Je raakt niet uitgekeken, uitgelopen en uitgespeeld hierzo. Neem nu bijvoorbeeld Rotorua. Het plaatsje waar we op dit moment zitten. Een prachtig thermisch gebied waar de zwavellucht en geiserdampen op elke willekeurige hoek uit de grond komen. Je kan hier prachtige vulcanische gebieden bezoeken, uren alleen door een National Park lopen of je gewoon in een super grote plastike bal met water erin van een berg laten rollen (zorben). Dat is nog maar een hele kleine greep van alle mogelijkheden.
Verleden week hadden we voor een week een huisje gehuurd vlak bij het prachtige Abel Tasman National Park. Een National Park met gouden stranden die de rand van dit gebied opvullen. Toch maar weer de loopschoenen aangetrokken en een drie daagse looptocht door dit gebied gemaakt. Rich bleef samen met Bram achter in "de farm" samen met de twee hoofdbewoners. Lama's, paarden, schapen, koeien, een grote hond.. Alles wat ook maar aan een boerderij doet denken hadden ze hier. Deze mensen hadden bewust voor deze manier van leven gekozen, omdat ze de drukte van de steden zat waren. Zo ruilde ze hun eigen geteelde abrikozen tegen een liter zelfgeteelde olijfolie met de buurman 1 kilometer verderop. De schapen gingen als ze 8 maanden oud waren de vriezer in, de lama's hadden ze voor de wol en ons hadden ze voor een extra inkomen. Geef ze eens ongelijk!!! Het was een heerlijk weekje om weer even helemaal tot rust te komen.
Overmorgen hebben we afgesproken met de busschauffeur van Djoser met wie ik 5 jaar geleden de Djoserreis heb gedaan. Een echte kiwi van een jaar of 60 die nog regelmatig achter het stuur kruipt om een groep van 20 mensen rond te rijden in New Zealand. Echt super leuk om die weer te zien...
Anyway... Dat was het weer even in vogelvlucht. Nog 6 weken te gaan. Ik zie er naar uit om iedereen weer te zien en te spreken. Om heerlijk op een terrasje te zitten met een biertje en ook al jullie verhalen weer uitgebreid te horen. Ik zal maar zeggen.... Hou de verhalen warm en tot de volgende keer maar weer!!!
Dikke kus Rich, Mier en Bram!!!
25 Januari 2006 - 06:24
Caartje:
HEY! Doe je Trevor de groeten van me en geeef hem maar een dikke zoen. Tis de leukste buschauffeur ter wereld!! :-)
Later een langer berichtje, werk roept weer! XXX Caroline -
25 Januari 2006 - 16:18
Bianc:
Sjeess, 6 weken alweer.... wat gaat dat HHAAARRRDDD!!! Dat hou ik nog precies wel effe vol... :-)...Wat goed dat je lekker hebt gehicked en wat een heerlijke foto's heb je weer geplaatst! Die Maori faces zijn echt prachtig en Bram met die lama's is ook een giller. Dat ga je hier niet meemaken!! Hartstikke goed om te lezen dat jullie zo genieten. Nog effe oerendhard die laatste weekjes bij elkaar sprokkelen. Gaan jullie weer terug naar Australië?
Dikke kus x 3! -
25 Januari 2006 - 18:03
Caartje Weer:
Lekker thermenbadje genomen na de hike? Kan een sauna niet tegenop! Super die Maori-faces!! Bevalt je nieuwe lens (als je m tenminste gekregen hebt uiteindelijk?) En de andere foto's zijn ook mooi, wat een omgeving! Die Bram boft maar, hopen dat ie nog iets kan herinneren straks! Ik heb ook zin in een biertje op het terras, maar wees nog maar blij dat je daar zit, want dat terrasje zou ik ff niet doen nu. Wel een koud biertje dan! We hopen hier op een elfstedentocht :-) Tis koud joh, 's morgens op de fiets! En ik moet veel invallen nu, voor al die collega's die niet op de fiets stappen nu hihi. 6 weken, jemig! Ik vind het super, maar ik zou er nog maar 6 weken echt van genieten, want als je hier met je biertje op het terras zit verlang je zeker weer terug! Dikke kussen Carol -
26 Januari 2006 - 08:51
Emmy:
Hoi wat een prachtige foto's. Nog maar 6 weken en dan is het al weer voorbij. Wat gaat de tijd hard. Nog maar even extra genieten. knuffel -
27 Januari 2006 - 11:53
Joyce:
Hey allemaal,
wat een heerlijke verhalen en die foto's gewoon geweldig. Ik kom net uit school helemaal bevroren brrrr....! Volgende week begin ik met mijn eindstage!! spannend!! heel veel plezier en geniet nog even super van die 6 weken, want die zijn voorbij voordat je het weet!!
Dikke kus Joyceje!! -
29 Januari 2006 - 12:21
Hansje.:
He globetrotters!
Ik heb woensdag 25/1 weer je lelefoontje gemist miertje, we zaten (waar ook anders) bij Gran Sasso (Annie was jarig) Nou nog een dikke vijf weekjes en dan zien we jullie weer, zal wel wennen zijn voor jullie want hier hebben we reigers, meeuwen, kraaien, stoplichten en ambtenaren dus het is hier gewoon een dooie boel, maar kom toch maar weer terug dan maken we er wel wat van.
Dikke kus voor jullie alle drie van Annie en mij.
CIAO!
Hansje -
29 Januari 2006 - 20:25
Henkie:
Je komt toch wel je avonturen aan mij en Netje thuis vertellen he.
Ze zal dan nog wel te zwak zijn om op een terrasje te zitten. Maar wie weet.
Ik hoop voor jullie dat de degen nog weken duren en voor ons de weken uren.
Kus voor jullie,
Henkie -
29 Januari 2006 - 23:10
Debby En Jeannette:
He Guys,
KICKE man die verhalen. Hoe was het weerzien met de buschauffeur??
Nog effies en dan gaan we aan de party op "Mardi Gras" Leuk met z'n vijven op een family-room, jiha!! Het zal een dolle boel worden,hahaha. Eerst met een fles wijn op een terras in Sydney jullie verhalen aanhoren, geweldig. Tot gauw he. See you in Alfred Park.
Liefs Deb en Net -
09 Februari 2006 - 15:48
Anneke En Joop Smits Schouten:
Donderdag de 9e voor ons, vrijdag de 10e voor jullie.
RICHARD VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE 32e VERJAARDAG. Mira van harte gefeliciteerd met Richard en Bram van harte gefeliciteerd met je papa. Jullie gaan nu onderweg naar de Fiji-eilanden, nog lekker 10 dagen genieten op zo'n bounty-eiland. Maak er een leuke dag van en wij nemen er een glaasje op en spreken jullie nog.
Groetjes
Pa en Ma